-->

понеділок, 10 липня 2023 р.

Можливості та властивості Gmail

 2  способи використовувати адреси Gmail про які ви не знали раніше

Вчитель інформатики Іван Савіцький з Івано-Франківська, поділився одним з маловідомих способів використання адреси е-пошти (вашої електронної поштової скриньки).

Наразі більшість користувачів використовує одну адресу е-пошти для особистих потреб та для професійної діяльності - всі листи приходять до однієї скриньки і хоча Gmail намагається їх певним чином “сортувати” (Соцмережі, Реклама, Оновлення, Форуми, Пропозиції) більшість, які не потрапили до теки Спам, будуть “висіти” на головній сторінці вашої пошти. Звичайно, що це не є проблемою, якщо ви отримуєте два-три листи за тиждень чи місяць, і це є великою проблемою, коли вам щодня надходять декілька десятків листів (як у мене) - їх бажано певним чином “фільтрувати”. Природнім бажанням було б створення декількох поштових скриньок, які можна використовувати для різних потреб, але є спосіб зробити це в інший спосіб, про який свого часу написав Роббі Стайн у офіційному блозі Gmail (доступно за адресою https://gmail.googleblog.com/2008/03/2-hidden-ways-to-get-more-from-your.html )

Для прикладу, нехай адреса вашої поштової скриньки Gmail ivanpetrenko@gmail.com  . Є два різні способи, за допомогою яких можна змінити вашу адресу Gmail і все одно отримувати пошту на вашу поштову скриньку:

· Додайте знак плюс ("+") і будь-яку комбінацію слів або цифр після адреси електронної пошти. Наприклад, якщо ваше ім’я ivanpetrenko@gmail.com (назва вигадана), вам можуть надсилати лист на адреси:

· ivanpetrenko+work@gmail.com  - з питань роботи

· ivanpetrenko+11class@gmail.com - від 11 класу

· ivanpetrenko+10class@gmail.com - від 10 класу

· ivanpetrenko+9class@gmail.com - від 9 класу

· ivanpetrenko+friends@gmail.com - від друзів

· ivanpetrenko+market@gmail.com - для реєстрації на торгових майданчиках

· ivanpetrenko+oippo@gmail.com - для реєстрації на курсах при ІППО

Gmail буде ігнорувати всі символи починаючи з “+” і до символу “равлика”@, тобто вся кореспонденція буде надходити на одну адресу - ivanpetrenko@gmail.com

Що це дає? По перше, ви бачите, “категорію” листа, по друге - листи можна фільтрувати. Щоб увімкнути фільтрування, обираємо “Фільтрувати схожі повідомлення”, вказуємо адресата - ivanpetrenko+11class@gmail.com  (поле відправника має бути порожнім) , натискуємо “Створити фільтр”, потім обираємо дію “Позначити міткою” - “Вибрати мітку” - “Нова мітка” - “від 11 класу” . Після цього всі повідомлення на адресу ivanpetrenko+11class@gmail.com будуть знаходитись під міткою “від 11 класу”. Також ви можете при налаштуванні фільтрування, щоб листи не з’являлись в теці “Вхідні” або автоматично вилучались (якщо вони від відповідних адресатів). Класно? Так!

Інший спосіб зробити адресу вашої поштової скриньки більш індивідуальною - використати в назві символ крапки “.”, крапки Gmail ігнорує, пропускаючи їх, тобто  ivanpetrenko@gmail.com і ivan.petrenko@gmail.com для Gmail є абсолютно ідентичними, але ж, погодьтеся, що остання читається краще! Крапку можна додавати у будь-якому місці назви вашої обліковки (до символу “@”), тобто це може бути навіть  iv.an.petren.ko@gmail.com , але  ivan..petrenko@gmail.com - є недійсною адресою, не може бути більше одного символу “.” підряд.

Модифіковане крапкою ім’я теж можна використати для фільтрації, але це не так красиво, як з “плюсиком”.

Джерело: https://www.facebook.com/groups/213244579490153/permalink/1425851868229412/


Немає коментарів:

Дописати коментар

Рекомендована публікація

Курси підвищення кваліфікації

Центр неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (https://nakkkim.edu.ua/instituti/in...