-->

пʼятниця, 7 липня 2023 р.

Відпустка та соціальне забезпечення шкільного бібліотекаря



🅼🅴т🅾ди🅲т 🅱🅸дп🅾🅱🅸д🅰є
❓В яких випадках скорочується кількість днів додаткової відпустки, якщо у колективному договорі прописано, що при наданні основної відпустки додаткова надається: завідувачам відділів, головним бібліотекарям – 7днів, провідним – 6 днів і т.д.
☝️ Таких випадків не існує. 
Щорічні додаткові відпустки передбачено ст. 8 Закону України «Про відпустки». Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки встановлюється Колективним чи трудовим договором. 
В установах і організаціях, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, оплата цих відпусток провадиться в межах бюджетних асигнувань та інших додаткових джерел. 
Відповідно до ст. 18 Закону України «Про колективні договори і угоди»:
«на осіб, які представляють роботодавця чи профспілки або інші уповноважені трудовим колективом органи і з вини яких порушено чи не виконано зобов'язання щодо колективного договору, угоди, накладається штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, і вони також несуть дисциплінарну відповідальність аж до звільнення з посади».
#Методиствідповідає_кадри
🅼🅴т🅾ди🅲т 🅱🅸дп🅾🅱🅸д🅰є

❓Написала заяву директору ліцею та до управління освіти про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань. Отримала відмову в зв'язку з тим, що ці кошти не були закладені в кошторис.
Чи можу я написати заяву про виділення мені допомоги з фонду економії кошторису за попередній рік чи спецфонду?
☝️Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не має систематичного характеру. Вона є разовою і надається працівнику у випадку настання непередбачених обставин (наприклад, у разі скрутного матеріального становища, тривалої хвороби, родинних обставин тощо). 
Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань виплачується за наявності коштів.
Тож, якщо фонду оплати праці, затвердженого в кошторисі, для виплати матеріальної допомоги на «соцпобут» недостатньо, то вона може не виплачуватися. 
Якщо коштів не вистачає на її виплату в розмірі посадового окладу, то матеріальна допомога може бути виплачена в розмірі меншому, ніж посадовий оклад. Остаточне рішення про виплату матеріальної допомоги на «соцпобут», у т. ч. і про її розмір, приймає керівник (директор, завідувач) установи.

#Методиствідповідає_кадри
#Публічнібібліотеки_кадри
Маєте запитання? Пишіть на адресу НМВ: method@nplu.org



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Рекомендована публікація

Курси підвищення кваліфікації

Центр неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв (https://nakkkim.edu.ua/instituti/in...